Online training 'Grenzen bewaken'.

Bewaak je grenzen online training

Het levert je zoveel op

Mijn naam is Dionne Hendriks en ik coach enthousiaste, positief ingestelde, vrouwelijke professionals en ondernemers met een druk leven die moeite hebben om alle ballen in de lucht te houden, heel veel leuk vinden en vaak op de automatische piloot JA zeggen. Ze roepen steeds ‘Ik moet mijn grenzen beter bewaken’ maar laten dit achterwege omdat ze niet egoïstisch of aardig gevonden willen worden of iemand teleur willen stellen. Of gewoonweg niet weten hoe je dat aanpakt.

In je privé-leven, op je werk of in je bedrijf kan het een hele uitdaging zijn om goed je grenzen te bewaken.
Terwijl het je zo veel zou kunnen opleveren: meer rust in je hoofd en meer en focus, meer (werk)plezier, meer regie over je leven en ruimte om te genieten. 

Ik leer je hoe je moeiteloos je grenzen kunt bewaken en aangeven op een krachtige en natuurlijke manier, hoe je NEE zegt zonder de verbinding met de ander te verliezen. 

WHEN YOU SAY ‘YES’ TO OTHERS MAKE SURE YOU ARE NOT SAYING ‘NO’ TO YOURSELF”

Ik zeg te gemakkelijk JA

Probeer jij alle ballen in de lucht te houden, overal aan mee te doen en niets te missen? Loop je regelmatig jezelf voorbij, maar laat je daar niets van blijken omdat je vindt dat je die sterke vrouw moet zijn die alles aankan?

Heb je het gevoel geleefd te worden en vooral bezig te zijn om die aardige en behulpzame vrouw/partner/vriendin/collega/baas te zijn waar anderen maar al te graag een beroep doen. Leid je niet het leven dat je het allerliefst zou willen maar word je geleefd?

Zeg je steeds JA terwijl je NEE voelt en doe je daarmee jezelf tekort? Sta je vaak klaar voor anderen maar ben jij er eigenlijk wel voor jezelf?

Ben je het plezier in je werk verloren en loop je voortdurend achter de feiten aan?

Ben jij er klaar voor om woorden om te zetten in daden?
Bouw een stevig fundament voor de rest van je leven!

Maak keuzes en neem weer regie over jouw leven (privé, werk of in je bedrijf). Het geeft je rust, energie, vrijheid en tijd om te genieten van je gezin, je werk, je bedrijf en van de kleine dingen in het leven!

Wil jij je zo voelen?

 • Vaak uitgeput en moe voelt omdat je teveel met anderen bent bezig geweest en jezelf vergeten bent belangrijk te maken.

 • Keer op keer teleurgesteld bent in mensen die een beroep op je blijven doen, alsof het nooit genoeg is.

 • Het gevoel hebt dat je geleefd wordt en eigenlijk geen regie hebt over je leven.

 • Continue achter de feiten aanlopen en er maar geen einde aan je to-do lijst lijkt te komen.

 • Bang bent dat als je je grenzen aangeeft, niemand je meer aardig, collegiaal of sociaal vindt.

 • Je durft niet eerlijk te vertellen hoe het echt met je gaat en dat je liever iets niet doet.

 • Je zegt ja en ondertussen vraag je je af waarom je dat doet. De automatische piloot staat op 'JA natuurlijk'.

 • Je vraagt jezelf te weinig af: 'Wat heb ik nodig?'. Je bent altijd bezig met wat de ander nodig heeft

Of zo?

 • Je baas bent over je eigen agenda en jij zelf bepaalt aan wie jij je kostbare tijd en energie besteedt.

 • Je weer meer balans ervaart tussen geven en ontvangen. Het draait niet alleen om de ander maar ook om jou.

 • Je gewoon kunt uitspreken hoe je je voelt en je je niet sterker voor hoeft te doen.

 • Je voldoende tijd vrijmaakt voor jezelf om te genieten, te ontspannen of voor dingen waar jij blij van wordt.

 • Je zonder schuldgevoel je grenzen aangeeft. Omdat het noodzakelijk is om goed voor jezelf te zorgen.

 • Je hebt het gevoel dat jouw behoeften en verlangens er ook toe doen.

 • Omdat je voelt waar je grenzen liggen en je bewust kiest waar je JA en waar je NEE tegen zegt.

 • Je beseft je heel goed dat als jij goed voor jezelf zorgt dat je er dan veel beter voor anderen kunt zijn.

Femke Hertog

www.femkefeeling.nl

Grenzen hebben altijd een grote rol in mijn leven gespeeld. Vooral toen ik ze nog niet herkende, altijd overschreed en ik uitgeput was. Alles voelde als ‘moeten’. 

Dionne heeft mij op praktische wijze en vanuit compassie gewezen op mijn eigen keuze. De keuze om me bewust te worden van mijn grenzen, deze te herkennen en te bewaken. Ik pas de lessen die ik heb geleerd van Dionne nog iedere keer toe wanneer ik weer af dreig te glijden in oude patronen van Ja zeggen zonder te voelen of het wel een Ja of Nee is.

Ik kan inmiddels zonder mezelf schuldig te voelen “Nee” zeggen op een hulpvraag die echt niet bij me past en me meer energie kost dan oplevert.

Hilde Radt

www.hilderadt.nl

Als ondernemer en moeder van 2 jonge kinderen is het eigenlijk altijd druk. Om alle ballen in de lucht te houden en ervoor te zorgen dat iedereen tevreden is, vergeet ik mezelf nogal eens. Zo erg zelfs dat ik er ziek van werd. Er moest dus iets gebeuren. Dat is de reden dat ik mee heb gedaan aan het programma ‘De kracht van Grenzen’. En ik kan het iedereen aanraden! Dionne is een warme vrouw die weet waar ze het over heeft. Aan haar adviezen merk je dat ze een echte ervaringsdeskundige is. Elke week ontvang je verschillende oefeningen die helpen om je grenzen te herkennen en aan te geven. En het fijne is dat je deze oefeningen steeds opnieuw kunt doen. Dus mocht je later weer vastlopen dan heb je oefeningen om naar terug te gaan. Ik heb mijn grenzen in elk geval veel beter in beeld en geef deze steeds beter aan. Dit zorgt ervoor dat ik meer energie heb, productiever ben en meer van mijn leven geniet. Dat wil toch iedereen?

Inhoud van de online training Grenzen bewaken

 • Module 1: Maak keuzes: waar zeg je JA tegen en waar NEE?

 • Module 2: Lichaamswijsheid: leer de signalen van je lichaam kennen en voel je grenzen.

 • Module 3: Neem regie: krijg grip op je belemmerende gedachten.

 • Module 4: Emoties de baas: omgaan met lastige emoties zoals angst, schuldgevoel en schaamte.

 • Module 5: Communicatie: respectvol communiceren van jouw grenzen

 • 5 weken lang deelname aan het online coachingsprogramma 'Moeiteloos je grenzen aangeven'.

 • Elke vrijdag een lesmodule met uitleg video, opdrachten, oefeningen, visualisaties, etc.

 • Een mooi werkboek om je opdrachten in uit te werken. Zodat je het werkboek er altijd weer kunt bijpakken als je terugvalt en vergeet om jezelf belangrijk te maken.

 • Een lijst met voorbeeldzinnen die je kunt gebruiken als je zelf niet de juiste woorden kunt vinden om NEE te zeggen.

Basis Online programma 'Bewaak je grenzen'

€ 97,- exclusief btw

 • Je volgt het online programma zelfstandig.

VIP Online programma 'Bewaak je grenzen'

€ 197,- exclusief btw

 • Als basis + 2 online gesprekken van 30 minuten.

Wat levert het je op?

Een investering die absoluut de moeite waard is als je weet wat je ervoor terug krijgt:

Vrijheid - zelfliefde - tijd - energie - genieten - ontspanning - rust - ruimte - werkplezier - lef - focus - tijd voor jouw dierbaren - leeg hoofd

Cynthia Kientz

Ik heb erg veel inzichten gekregen door dit programma en veel geleerd over mezelf. Je krijgt in dit programma echt hele goede tools om op een ander manier naar dingen te gaan kijken. Ik ben mezelf belangrijker gaan vinden en sta krachtiger in mijn schoenen. Ik weet beter hoe ik kan communiceren, zodat ik op een meer natuurlijke manier grenzen kan aangeven. Ik merk ook dat dit nu een stuk beter gaat. Ik voel me nu minder schuldig als ik grenzen aangeef. Merk ook dat de mensen om me heen dit juist als prettig ervaren. Ik ben hierin ook wat duidelijker geworden. Dit geeft me wat meer rust en ook meer vertrouwen om ermee door te gaan. Ik weet nu waar sommige gevoelens vandaan komen en kijk er daardoor op een andere manier naar.

Ik vind vooral de enthousiaste aanpak van Dionne bijzonder. Af en toe een filmpje op Facebook om je te stimuleren. Ook fijn om de eigen ervaringen van Dionne te horen. Dit sterkt je toch in het gevoel dat jij het op een gegeven moment ook zo gaat ervaren.

Wie is Dionne

Mijn naam is Dionne Hendriks en ik help enthousiaste en positief ingestelde vrouwelijke ondernemers en professionals met het moeiteloos aangeven van grenzen zodat ze minder (werk) stress ervaren en zichzelf belangrijker gaan vinden. Ik leer ze NEE zeggen!

Grenzen aangeven was ook voor mij niet altijd vanzelfsprekend. Ik was bang om vriendschappen te verliezen, onsympathiek of egoïstisch gevonden te worden en een slechte werknemer of coach te zijn. Iedereen mocht me juist zo graag omdat ik altijd zo aardig, opgewekt en behulpzaam was. En dat wilde ik niet op het spel zetten. Ook al was ik aan het eind van mijn latijn……. Door schade en schande wijs geworden, ben ik beter voor mezelf gaan zorgen en mijn grenzen gaan bewaken. Ik zeg nu NEE als ik NEE voel en JA als ik JA voel!

Mijn leven is nu zoveel mooier, relaxter en oprechter geworden. Dat gun ik jou ook!

Daarom heb ik een eigen methode ontwikkeld en mijn kennis uit opleidingen en persoonlijke ervaringen, verwerkt in een online coachingscursus waarin je leert hoe jij jezelf op één plaatst en zorgt dat je net zo gemakkelijk NEE als JA kunt zeggen.

Meest gestelde vragen

Geef je ook Incompany trainingen?
Wil je graag dat ik in je bedrijf een training geef aan je werknemers of aan je collega's? Stuur me dan een mail.

Voor wie is deze online training?
Voor positief ingestelde, enthousiaste vrouwen die gemotiveerd zijn en willen leren hun grenzen beter te bewaken en aan te geven. Vrouwen die zich realiseren dat de sleutel tot verandering bij henzelf ligt en niet bij het willen veranderen van anderen.

Voor wie is deze training niet geschikt?
Voor vrouwen die steeds JA MAAR zeggen en  zich nog onvoldoende realiseren dat verandering bij jezelf begint en niet bij de ander. Het online programma is een coaching programma voor persoonlijke ontwikkeling en geen vervanging van welke vorm van therapie dan ook. Dit programma is niet geschikt voor vrouwen met een narcistische partner.

Hoeveel tijd kost de training?
Je besteedt ongeveer twee uur per week aan het maken van de opdrachten. Daarnaast oefen je om je nieuwe inzichten te integreren in je dagelijks leven.

Kan ik na de 5 weken het programma nog volgen?
Ook na 5 weken blijft het programma voor jou beschikbaar. Dus je kunt het volledig in je eigen tempo en vanuit huis volgen.

Scroll naar top