MultiDonnas Multipassionate work life vind een baan die bij je past

Hoe vind je als Multipassionate een baan die bij je past?

Als Multipassionate werknemer heb je meer variatie en vrijheid nodig in je werk dan veel van je collega’s. Zodra er maar enige mate van routine te bespeuren valt, vind je het al niet boeiend meer. Veel Multipassionates zijn dan ook echte jobhoppers en gaan van baan naar baan om steeds weer opnieuw uitgedaagd te worden.

Er zijn 3 factoren die belangrijk zijn als je op zoek gaat naar je ideale baan. Ze dragen bij aan een happy work life als een Multipassionate:

 • Voldoende geld
 • Van betekenis zijn
 • Afwisseling

De mate waarin deze voorwaarden belangrijk zijn is uiteraard per persoon verschillend. Sta eens stil bij wat voor jou de meeste prioriteit heeft. De ene Multipassionate vindt het vooral belangrijk om van betekenis te kunnen zijn, terwijl voor de ander meer afwisseling bepalend is voor het werkgeluk.

De ideale baan
De ideale baan voor een Multipassionate bestaat uit afwisselend werk dat voldoening geeft en ook nog een fijn inkomen met zich meebrengt.

Alternatieven
Als je deze ideale baan niet kunt vinden?
Wat zijn er dan voor mogelijkheden om toch de drie basisvoorwaarden voor een happy work life te creëren?

 • Meerdere banen
  Ga op zoek naar twee parttime banen die je met elkaar combineert. Uit de ene baan haal je iets anders dan uit je andere baan en juist die combinatie maakt dat je een happy work-life ervaart.
 • Eigen bedrijf
  Start een eigen bedrijf waarin je de drie basisvoorwaarden terug laat komen. Het voordeel van een eigen bedrijf is dat je zelf bepaalt hoeveel variatie je aanbrengt in je dagelijkse activiteiten.
 • Combineren
  Combineer je eigen bedrijf met een parttime baan. In je baan verdien je geld om te kunnen investeren en groeien met je bedrijf zodat je nog meer van betekenis kunt zijn voor anderen.

Heb jij je ideale work life al gevonden als Multipassionate?
Waar loop jij tegenaan?

Dionne

Lees ook:

Elk half jaar een andere baan als Multipassionate

Het aantal keren dat ik van baan gewisseld ben is niet op één hand te tellen. Na mijn opleiding tot fysiotherapeut heb ik op veel verschillende plekken gewerkt. Dat zegt niet iets over mijn kwaliteiten als fysiotherapeut maar alles over mijn behoefte aan afwisseling. Zodra het nieuwe eraf was in een particuliere praktijk, vertrok ik …

Elk half jaar een andere baan als Multipassionate Lees verder »

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life. Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, The place to go voor vrouwelijke Multipassionates. Life & Business coach & Fotograaf.

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life.
Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, The place to go voor vrouwelijke Multipassionates.
Life & Business coach & Fotograaf.

Scroll naar top