Kapstoktraining Multipassionates Multidonnas

Kapstok training

Ontdek de rode draad in je Multipassionate bedrijf.

Waarom nodig?

Een kapstok, een overkoepelend thema, een rode draad.
Waarom zou je dat nodig hebben?

Omdat je een multipassionate bent. Een vrouw met heel veel interesses passies en talenten. En dan bedoel ik ook echt veel. Vaak lijkt het ook totaal niet bij elkaar te passen. Je bent extreem nieuwsgierig en heel snel verveeld. Dat zorgt ervoor dat je altijd weer uitkijkt naar een nieuwe uitdaging. Zo voed je jezelf. Heerlijk om steeds weer nieuwe dingen te leren, te ontdekken, te ervaren en te creëren.

Alleen ja, het kan ook doodvermoeiend zijn. Elke keer weer wat nieuws willen doen en niks echt afmaken. Alweer op zoek naar het volgende voordat er überhaupt iets staat. Mensen om je heen snappen het vaak niet. “Focus je nou eens” of “maak dit nou eerst af en kijk dan weer verder“ of “hoezo ga je nou ineens dit doen, dat is iets totaal anders dan wat je al doet”. Ja precies, omdat je het leuk vindt!

Hoe verschillend de dingen ook zijn die jij doet, er zit altijd een rode draad in. Een overkoepelend thema. En daar ligt precies de magie die Multipassionates kunnen gebruiken. Want als jij deze rode draad weet te pakken, dan is het ineens helemaal niet gek meer dat je allerlei ogenschijnlijk onlogische dingen door, naast en achter elkaar doet. 

In deze training gaan wij op zoek naar de rode draad in alles wat jij doet. Ik ga je helpen om alle ‘onlogische’ combinaties die jij maakt logisch voor jezelf te maken. Want als je dit kraakhelder hebt kun jij het ook duidelijk maken naar anderen.

Dan lijk je ineens niet meer iemand die constant switcht van wat ze doet, maar ben jij diegene die alleen doet wat bij haar past, haar hart volgt en durft te gaan staan voor waar ze in gelooft.

Rode draad kapstok training

Twee modules

Deze training bestaat uit 2 modules

Module 1: verzamelen maar.
Module 2: connect de dots.
Life online sessie: vind je kapstok.

Module 1: Verzamelen maar

Je gaat informatie verzamelen. Veel informatie. Want je doet ook veel. Je bent een Multidonna pur sang dus hier ben je wel even mee bezig. Het is in 3 stukken verdeeld. Je gaat eerst in het verleden graven, met een beetje hulp van familie en vrienden. Daarna krijgt het heden een plekje in jouw verzameling. De toekomst? Die doen we niet want we kunnen niet in de toekomst kijken en als Multidonna weet je nooit waar je interesse morgen naar uitgaat. Maar we gaan wel door met verzamelen. Met ideeën van wat je ooit nog zou willen doen. Wie weet ligt daar de magie wel verscholen.

Hoe?
Daar ga ik je natuurlijk bij helpen. Ik heb 3 video’s voor je opgenomen waarin ik je uitleg hoe je dit allemaal gaat doen. Voor een Multidonna is verzamelen nog niet zo makkelijk. Want je hebt zoveel om naast elkaar neer te leggen. Zie het als een uitdaging. Maar volg ook je gevoel.

Moet je heel diep graven? Dan is het waarschijnlijk niet iets waar je een bak aan energie van hebt gekregen.
Popt het zo op? Opschrijven! Je verzameling kan op de gekste momenten bij je binnenkomen. Op de wc bijvoorbeeld. Of midden in de nacht, lekker handig als je in slaap probeert te komen. Of als je net je administratie wilt gaan doen waar je geen zin in hebt maar wat echt nodig is. Koester die momenten. Zorg dat je altijd een notitieboekje bij je hebt. Juist als je niet met deze opdracht bezig bent, komen de masterpieces uit jouw verzameling naar boven.

Module 2: Connect de dots

Hier gaat het om. We gaan jouw kapstok vinden. Eerst ga jij zelf brainstormen. Lekker in je eentje op een fijne plek waar je niet gestoord kunt worden. Geen kids die ineens binnenkomen of manlief die iets niet kan vinden. Of tussendoor als je een half uurtje hebt. Het is heel fijn als je hier gewoon twee uur de tijd voor neemt. Zie het als een kadootje voor jezelf. Tijd en aandacht voor dátgene waar jij alles wat je doet straks aan op kunt hangen. Zodat je niet meer constant aan iedereen uit hoeft te leggen waarom je zoveel verschillende dingen doet.

Je hebt straks helemaal duidelijk wat jouw rode draad is in alles wat je doet. Ideaal. Ook op verjaardagen bijvoorbeeld. Als iemand dan vraagt wat je doet, vertel je de rode draad en dáárna pas wat je allemaal doet. Wedden dat het ineens allemaal harstikke logisch is voor de ander. Of mensen gaan tegen je zeggen: “jeetje jij doet hele verschillende dingen maar bij jou is dat helemaal niet gek en klinkt dat eigenlijk heel logisch.” Dat is een verademing toch?

Wij gaan ervoor zorgen dat jij je niet meer constant hoeft te verdedigen dat je allerlei verschillende dingen door elkaar doet en elke keer weer aan iets nieuws begint. Kinderen hoeven dat ook niet. Die mogen ook altijd nieuwe dingen blijven ontdekken. Dat wordt nog gestimuleerd ook. Waarom zouden wij als volwassenen dat ineens niet meer mogen? Precies. Onzin.

Hoe dan?

Ook in deze module krijg je van mij een video waarin ik uitleg hoe je dit gaat doen. Het is een wat langere video dus wel even helemaal afkijken. Zitten namelijk handige tips in.

 

1 op 1 vind je kapstok sessie

Jij en ik. In een half uur tijd spreken wij (online) af en formuleren wij jouw kapstok. Wel handig als ik dan van te voren jouw input krijg zodat we gelijk volle bak van start gaan. Voor jou als Multidonna moet dat geen probleem zijn, volle bak van start gaan toch?

DONE

Jaaa, jij hebt je kapstok na deze twee modules. Dat weet ik zeker. Het kan zijn dat je hem nog een beetje gaat tweaken. Beetje schaven hier en daar als dat beter voelt. En dan kun jij hem gaan delen. Nodig jezelf uit op verjaardagen en feestjes. Schreeuw het van de daken. Of hou hem voor jezelf en deel hem als je in een situatie komt waarin je dat wilt doen. Niks moet.

Wat haal je hier uit?
Rust. Heel veel rust voor jezelf. Want als jij weet wat de rode draad is in alles wat jij doet dan is het helemaal niet gek als je weer eens wat nieuws verzint om te gaan doen. Dat nieuwe ding hang je aan je kapstok en je ziet gelijk waarom ook dit nieuwe ding bij jou past. Want daar draait het tenslotte om, dat jij de dingen doet waar jíj blij van wordt. Het gaat niet om de ander en wat hij of zij ervan vindt.

Met jouw kapstok kun jij mooi de opmerkingen parkeren als mensen om je heen het weer eens niet snappen. Het mooie is dat jij het daardoor ook veel zelfverzekerder vertelt en dat geeft weer minder ruimte voor de ander om er een flinke mening op na te houden. Je straalt rust en vertrouwen uit. En dat maakt het heel aanstekelijk om bij in de buurt te zijn.

Investering

Wie is jouw trainer?

Dionne Hendriks - life & business coach - fotograaf - verliefd op Argentinië en founder Multidonnas platform.

Dionne Hendriks business coach Multipassionates
Scroll naar top